Travel agent of art

Tervetuloa tutustumaan suomalaiseen Outsidertaiteeseen! Taiteen matkaoppaana Sami Helle, elokuva Klaus Welp, tuotanto Kukunorin, Lyhty ry.n ja Pertin Valinnan yhteistyötä.

ITE Taide

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta. Lyhennesana ITE viittaa sanayhdistelmään ”itse tehty elämä”. ITE-taide on tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta – tapa elää esteettisiä arvoja korostavaa hyvää elämää.

Sähköposti: raija.kallioinen@msl.fi

Pertin Valinta

Pertin Valinta on Pertti Kurikan Nimipäivät- bändin perustama Outsider Taiteen välitysoimisto, kauppa ja Galleria.www.pkn.rocks. Pertin Valinta edistää kulttuurin monimuotoisuutta punk asenteella toteuttaen erilaisia kampanjoita ja taideprojekteja. Pertin Valinta sijaitsee Helsingissä, Konepajalla. Pertin Valinta on Suomen ensimmäinen yhteiskunnallinen yritys, jonka kehitysvammaiset ovat itse perustaneet.

Sähköposti: heini@pertinvalinta.fi

Lyhty Ry

Pertin Valinta tekee läheistä yhteistyötä Lyhty ry.n Kulttuuripajojen kanssa.Lyhty on kehitysvammaisten asumis- ja työpajapalveluja tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on tukea kehitysvammaisten hyvää elämää. Lyhdyn kulttuuripajat ovat erikoistuneet musiikkiin, mediaan, käsityötaiteeseen, kahvilatoimintaan ja puutarhanhoitoon. Lyhdyllä on myös oma radiokanava, Radio Valo.

Sähköposti: teuvo.merkkiniemi@lyhty.fi

Autismisäätiö

Autismisäätiö toimii tällä hetkellä kahdeksassatoista toimipisteessä ympäri Suomen tarkoituksenaan edesauttaa itsenäistä ja merkityksellistä elämää autismin kirjon ihmisille. Autismisäätiöllä on Helsingissä taidestudio, jossa monet jo tunnustetut ja nousevat maalarit ja kuvanveistäjät työskentelevät päivittäin.

Lisää tietoa nettisivuilta: https://www.autismisaatio.fi/
https://www.facebook.com/autismfilmfestival/
https://www.instagram.com/sininensirkus/

Sähköposti: synnove.jokelainen@autismisaatio.fi

Taike

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto, jonka tehtävänä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Outsider-taiteen läänintaiteilijana toimii etnomusikologi, FM Esa Vienamo. Outsider-taiteen läänintaiteilijan tavoitteena on edistää outsider-taiteilijoiden taiteen tekemisen mahdollisuuksia, vahvistaa toiminnan rakenteita sekä tavoittaa marginaaliin joutuneita taiteilijoita. More info: https://www.taike.fi/en

Sähköposti: esa.vienamo@taike.fi